Cred că este competența cu cel mai mare impact în obținerea succesului. Să știi să asculți (în primul rând), să vorbești pe înțelesul interlocutorului, să te exprimi clar și concis, să adopți o statură și o poziție favorabile în timpul discuțiilor.

De ce? Pentru că eram prin ian 2019 într-un interviu cu un recrut. Ședea pe scaun, picior peste picior, ușor răsturnat într-o parte. Permanent s-a jucat cu unghiile. Vorbea cu o viteză redusă. Privea în cu totul altă parte decât la mine. Nu a fost convingător deloc. Cât despre competențe …

Mai mult, scopul comunicării și al relațiilor trebuie să îl aveți în minte permanent:

  • dacă vrei să ai dreptate, atunci argumentele tale trebuie să fie foarte solide;
  • dacă nu ai argumente atunci e recomandat să nu te lași convins, sub nicio formă; dar se încheie o relație;
  • dacă vrei să obții un rezultat planificat, atunci trebuie să fii extrem de convingător și să folosești tehnici specifice – este nevoie chiar să schimbi ceva din modul tău de a fi;
  • dacă vrei să pastrezi relațiile trebuie să fii dispus la concesii sau compromisuri;
  • dacă vrei să aflii lucruri noi, atunci trebuie să asculți și să fii deschis;
  • dacă vrei să crești profesional, atunci trebuie să fii abil, să îți faci relații, să fii valoros și echidistant, să te comporți conform așteptărilor și indicațiilor superiorilor.

Sesiunea este abordată din perspectivă teoretică, însă este pusă în contexte practice cotidiene.
Peter Druker spunea ca unicul scop al unei afaceri este să creeze un client. Care trebuie să fie satisfăcut de ceea ce primește.

Cursul este GRATUIT și se adresează tuturor firmelor care doresc să își trimită reprezentanți împreună cu care să dezbatem tema. Și să fim mai buni. În elita JASCOP.

Leave a Reply

Your email address will not be published.