Alătură-te celor care susțin începutul carierei copiilor prin școala profesională.

Descarcă și semnează CARTA.

Carierea școlară și profesională este un traseu parcurs de o persoană, prin învățământ și muncă, avand ca și scop independența financiară, bunăstarea materială și realizarea socială și profesională a acesteia.

Stabilirea traseului școlar și profesional al elevilor este un demers dificil. De cele mai multe ori elevii apelează la părinți pentru a obține informații. Deșii sunt bine intenționați, se demonstrează că nici părinții nu au suficiente informații pentru orientarea corectă și cu succes a copiilor.

Partenerul tău profesional este o inițiativă a Consiliului Județean Alba care a lansat proiectul de consiliere și orientare în carieră a elevilor de școală gimnazială, dar și a părinților acestora. Proiectul își propune să ofere informații pertinente, corecte și de actualitate, privind opțiunile școlare post-gimnaziale, cariera, profesia și piața muncii.

Foarte important!

Parcursul școlar al elevilor pe ruta învățământului profesional asigură acestora un beneficiu extrem de valoros pentru aceasta vârstă: desfășurarea activității de practică în medii de business cu standarde ridicate, în condiții de disciplină și rigoare privind conduita individuală și conduita în colectiv, dar și interacțiunea elevilor cu personal calificat, specialiști în domenii variate, transformă pozitiv elevul în ceea ce privește relațiile sociale și profesionale ulterioare. Această remarcă este facută cu convingere de către reprezentanții STA/STC (Mercedes) și Bosch care au semnalat aceste schimbări pentru toți elevii cu care au lucrat in ultimii 7 ani.

1. PLANIFICAREA ACTIVITĂȚILOR ÎN ȘCOLI și

INFORMAȚII ESENȚIALE PRIVIND CONSILIEREA ȘCOLARĂ

Title