Internship-ul oferă multiple beneficii angajatorilor și internilor (studenților).

Studentul (denumire generică) este orice persoană (de obicei un tânăr sau o persoană care dorește o recalificare profesională) angajată cu contract de internship într-o firmă. Pe perioada internship-ului studentul lucrează, învață și câștigă un salariu, în același timp.

Fiecare angajator care organizează un program de internship devine o mică școală profesionistă care transmite studentului cunoștințe și abilități prin activități practice, concrete. Studenții angajați în programul de internship învață și lucrează în același timp, fapt care crește numărul persoanelor inițiate în domeniu.

Invatare muncind in meserie

Tinerii interni (studenți) lucrează și învață pe perioada a 3 luni – de preferat (programele pot fi și de 1 lună sau de 6 luni). Ei beneficiază de experiența și expertiza celor care au reușit, s-au impus și au rezistat în piața ospitalității, a producției de alimente sau în alte domenii ale industriei naționale. Inițierea tinerilor prin activități practice, productive are cea mai însemnată eficiență în procesul de formare profesională.

Ce este un internship?