INTERNSHIP STUDENTI din FACULTATI

PROGRAM INTERNSHIP

Durata

4 – 8 săptămâni, de preferat. Poate fi readaptat la nevoile societăților până la 3 luni – să spunem.

Etape

 1. Contractul de internship – model și întocmire: JASCOP
 2. Desemnarea instructorului din partea firmei. Fișă de post actualizată + decizie de numire: modele și întocmire: JASCOP,
 3. Fișa de internship: model și întocmire: JASCOP,
 4. Fișa de evaluare pe parcurs și finală: model și întocmire JASCOP,
 5. Certificatul de internship tradus în 5 limbi: model și întocmire: JASCOP.

Activitatea internului. Internul este primit la locul de muncă și este încurajat să își aplice cunoștințele acumulate în facultate. În acest timp se fixează deprinderi practice corecte (adaptate la mediul economic real), iar compania beneficiază de prezența unui specialist în devenire de la care află tehnici, metode, sisteme și procese actuale pentru îmbunătățirea performanței.

Programa teoretico-practică

Felicitări pentru că ai ales să aplici la un program de internship în domeniul tău de activitate. Este atât de important să identifici modalități prin care bagajul de cunoștințe acumulat în facultate poate fi adaptat la nevoile agenților economici. De asemenea, vei determina dacă există o corelație suficientă între activitatea academică, disciplinele studiate și conținutul acestora și activitatea economică reală desfășurată într-o societate comercială.

Prin acest program vă vom oferi pregătirea de care aveți nevoie pentru a avea succes profesional viitor. Suntem încântați că putem să îți transmitem modul în care meseria pe care ți-ai ales-o poate fi aplicată, având în vedere mai multe dimensiuni: resurse umane – pentru că, în funcție de specialitate, vei coordona activitatea unei echipe, operațiuni – care sunt motorul unei organizații (modul în care sunt produse bunuri și servicii), marketing – piața de desfacere a bunurior și serviciilor este importantă, economic – pentru că trebuie să ai permanent în vedere indicatorii de productivitate și profit.

Instruirea teoretică (cursuri online la care vei primi acces) se referă la teme cu caracter general pe care îți recomand să le parcurgi.

Vei fi încântat de competențele, abilitățile și cunoștințele pe care ți le formezi. Depinde doar de tine cât de repede și cât de sus îți dorești să ajungi în domeniul de specialitate.

Temele principale de instruire teoretico-practică sunt

 1. Măsurile de protecția muncii / prevenirea și stingerea incendiilor pentru siguranța personală, a colectivului și a oaspeților. Măsuri de prim ajutor – JASCOP
 2. Aplicarea conceptelor de bază în contabilitate – JASCOP
 3. Comunicare eficientă și profesionistă cu colegii și oaspeții (expresia feței, gesturi, postura corpului, contact vizual, contact corporal, comunicarea nonverbala, ținuta) – JASCOP
 4. Conduita preventivă la volan – unde e cazul – JASCOP
 5. Utilizarea calculatorului – JASCOP
 6. Planificarea activității zilnice.
 7. Promovarea imaginii de firmă.
 8. Activități desfășurate în meserie.