INTERNSHIP COFETAR

PROGRAMA DE PREGĂTIRE internship cofetar

Durata

Internship cofetar se desfășoară pe durata de 3 luni (12 săptămâni), de preferat. Poate fi organizat și pe peiroadă de 1 sau 2 luni.

Etape

 1. Contractul de internship – model și întocmire: JASCOP
 2. Desemnarea instructorului din partea firmei. Fișă de post actualizată + decizie de numire: modele și întocmire: JASCOP,
 3. Fișa de internship: model și întocmire: JASCOP,
 4. Fișa de evaluare pe parcurs și finală: model și întocmire JASCOP,
 5. Certificatul de internship tradus în 5 limbi: model și întocmire: JASCOP.

Activitatea internului. Internul este primit la locul de muncă și este învățat și îndrumat pentru a cunoaște meseria.

Programa teoretico-practicăCofetar, patiser

Felicitări pentru că ai ales să efectuezi un internship ca și cofetar în industria producției alimentare.

Prin acest program vă vom oferi pregătirea de care aveți nevoie pentru a avea succes. Suntem încântați că putem să îți transmitem modul în care activitatea depusă într-un laborator de cofetărie crează satisfacție superioară clienților. Standardele înalte pot fi menținute numai prin oameni buni, ca tine, care împărtășesc valorile estetice, gastronomice și ale calității superioare ale produselor și doresc să execute corect tot ceea ce trebuie pentru clienți, în fiecare zi.

Patiserul prepară în laborator sau în unitățile industrializate produsele de patiserie în vederea comercializării.

După ce recepționează (cantitativ și calitativ) materiile prime si auxiliare, le depozitează și le conservă până la introducerea în fabricație. Apoi sortează, curăță, cerne și dozează materiile prime, după care urmează prepararea aluaturilor, cremelor și compozițiilor; după această etapă, se trece la modelarea și coacerea preparatelor (foetaje), umplerea și asamblarea produselor de patiserie. Ultima parte a muncii patiserului constă în finisarea produselor, glasarea și decorarea lor.

Utilizează dispozitive de încălzire si coacere (cuptoare, etuve, boilere) mașsini de preparat și fabricat (malaxoare, laminor, dozatoare automate), echipamente frigorifice (frigidere, vitrine frigorifice, dulapuri și camere frigorifice) și alte ustensile cum ar fi: forme pentru decor, trusă de șprițuit, diverse vase, site, unelte, dulapuri, cântare, cazane, tăvi etc.

Instruirea

Instruirea teoretică a fost stabilită pentru a te ajuta în efortul tău de a oferi aceste calități oaspeților. Împreună cu instruirea practică pe care o vei primi, ne asigurăm că vei beneficia de întreaga noastră preocupare și implicare ca să devii un profesionist apreciat și recunoscut.

Vei fi încântat de competențele, abilitățile și cunoștințele pe care ți le formezi. Depinde doar de tine cât de repede și cât de sus îți dorești să ajungi în industria producției alimentare.

Temele principale de instruire teoretico-practică internship cofetar

 1. Măsurile de protecția muncii / prevenirea și stingerea incendiilor pentru siguranța personală, a colectivului și a oaspeților. Măsuri de prim ajutor – JASCOP
 2. Comunicare eficientă și profesionistă cu colegii și oaspeții (expresia feței, gesturi, postura corpului, contact vizual, contact corporal, comunicarea nonverbala, ținuta) – JASCOP
 3. Igiena personală și a localului (principii și reguli privind igiena și curățenia) – JASCOP.
 4. Siguranța alimentului – JASCOP.
 5. Asigurarea aprovizionării cu materii prime şi produse alimentare.
 6. Organizarea şi întreţinerea locului de muncă.
 7. Ambalarea şi pregătirea pentru comercializare a produselor.
 8. Asigurarea calităţii produselor.
 9. Exploatarea echipamentelor pentru copt şi răcit.
 10. Exploatarea echipamentelor pentru pregătirea semifabricatelor de patiserie.
 11. Manipularea, conservarea şi depozitarea materialelor şi produselor alimentare.
 12. Prepararea produselor de patiserie / cofetărie.
 13. Prepararea semipreparatelor de patiserie.

14. Realizarea decoraţiunilor pentru produsele de cofetărie / patiserie.