INTERNSHIP BUCĂTAR

PROGRAMA DE PREGĂTIRE internship bucatar

Durata

Internship bucatar se desfășoară pe durata de 3 luni (12 săptămâni), de preferat. Poate fi organizat și pe peiroadă de 1 sau 2 luni.

Etape

 1. Contractul de internship – model și întocmire: JASCOP
 2. Desemnarea instructorului din partea firmei. Fișă de post actualizată + decizie de numire: modele și întocmire: JASCOP,
 3. Fișa de internship: model și întocmire: JASCOP,
 4. Fișa de evaluare pe parcurs și finală: model și întocmire JASCOP,
 5. Certificatul de internship tradus în 5 limbi: model și întocmire: JASCOP.

Activitatea internului. Internul este primit la locul de muncă și este învățat și îndrumat pentru a cunoaște meseria.

Programa teoretico-practică

BucatarFelicitări pentru că ai ales să efectuezi un internship ca și bucătar în industria ospitalității – restaurante.

Prin acest program vă vom oferi pregătirea de care aveți nevoie pentru a avea succes. Suntem încântați că putem să îți transmitem modul în care activitatea depusă într-o bucătărie crează satisfacție superioară oaspeților. Standardele înalte pot fi menținute numai prin oameni buni, ca tine, care împărtășesc valorile estetice, gastronomice și ale calității superioare ale produselor și doresc să execute corect tot ceea ce trebuie pentru oaspeți, în fiecare zi.

Bucătarul realizează preparate culinare după diferite rețete care să satisfacă exigențele consumatorilor. În acest scop, el se ocupă de pregătirea produselor alimentare pentru gătit. Măsoară cantitățile necesare, le amestecă progresiv conform rețetei, le pune la dospit, fermentat, copt sau fiert. După ce preparatele culinare au fost pregătite, urmează împărțirea lor în porții.

Bucătarul utilizează în activitatea sa diferite produse alimentare, unelte și mașini cu ajutorul cărora transformă alimentele în preparate culinare. Ca unelte și mașini utilizate mai frecvent pot fi enumerate: cuțite, satârul, robotul de bucătărie, mașini de curățat și de tăiat zarzavat, mașini de tocat, mașini de amestecat, friteuză, cuptoare clasice sau cu microunde, agregate frigorifice.

Instruirea

Instruirea teoretică a fost stabilită pentru a te ajuta în efortul tău de a oferi aceste calități oaspeților. Împreună cu instruirea practică pe care o vei primi, ne asigurăm că vei beneficia de întreaga noastră preocupare și implicare ca să devii un profesionist apreciat și recunoscut.

Vei fi încântat de competențele, abilitățile și cunoștințele pe care ți le formezi. Depinde doar de tine cât de repede și cât de sus îți dorești să ajungi în industria producției alimentare.

Temele principale de instruire teoretico-practică pentru internship bucatar

 1. Măsurile de protecția muncii / prevenirea și stingerea incendiilor pentru siguranța personală, a colectivului și a oaspeților. Măsuri de prim ajutor – JASCOP
 2. Comunicare eficientă și profesionistă cu colegii (expresia feței, gesturi, postura corpului, contact vizual, contact corporal, comunicarea nonverbala, ținuta) – JASCOP
 3. Igiena personală și a bucătăriei (principii și reguli privind igiena și curățenia) – JASCOP.
 4. Siguranța alimentului – JASCOP.
 5. Aprovizionarea cu materii prime şi auxiliare.
 6. Organizarea şi întreţinerea locului de muncă.
 7. Depozitarea produselor crude și preparate.
 8. Exploatarea echipamentelor din bucătărie.
 9. Prepararea produselor (antreurilor calde şi reci, fripturilor, gustărilor calde şi reci, mâncărurilor din carne, mâncărurilor din legume, orez, ouă, paste făinoase, preparatelor lichide, dulciurilor (deserturilor), fondurilor glace, mâncărurilor din peşte şi fructe de mare, aluaturilor de bază, salatelor, sosurilor).