Succesul vine din (și din) pasiune. Atunci lucrezi 16 ore zilnic și nu îți ajunge timpul. Caută o idee, integreaz-o în pasiunea ta și gata. Ai succes.

  • Mama, aș vrea să devin fotograf!
  • Fotograf? Nu dragu` meu. Vei merge la facultatea de inginerie / medicină / litere / it / științe politice / economice ca să te faci inginer / medic / profesor / programator / ambasador / economist.

În urmă cu câțiva ani (buni) un aparat foto care fotografia 1x (full frame – baza tehnologiei în fotografia digitală) era inaccesibil – din cauza prețului. Și totuși, o foarte mică parte dintre pasionații domeniului visau la performanța oferită de tehnologie sau chiar o foloseau deja. Și probabil își doreau chiar o detașare de ceilalți (involuntar mă gândesc la sinonime – fală, aroganță, vanitate). Oricum, deținătorul unui full frame camera care își expunea poza era considerat profesionist – mai degrabă din cauza aparatului!

Cu timpul, profesionistul a fost reconsiderat pe baza creației artistice și nu a potenței financiare.

Mai mult, un pasionat al fotografiei studiază neîncetat: tehnologie, softuri, echipamente, unghiuri, lumini (fizică), tehnici, metode, dorințele (așteptările) oamenilor – foarte important, standarde de performanță, evoluție, tendințe, concepte și multe altele din domenii conexe fotografiei (tehnologie web, spre exemplu). Pentru ca, la un moment dat, având o minte care ordonează și reconfigurează permanent informațiile se naște o idee. De cele mai multe ori genială.

… ce ar fi să lansez un site de fotografie (s-a gândit la un moment dat un pasionat), exclusiv pentru cei care au aparate foto full frame (1x)? Și pentru toți cei care își fac cont pe site-ul meu aplic o taxă de membru de 100$ anual (să spunem). Doar că pe site-ul meu nu voi permite publicarea tuturor fotografiilor, ci voi selecta poze care „spun ceva”. Care au atributul excelenței. Care sunt creații cu adevărat aparte.

Așa încât în timp, din ce în ce mai mulți vor dori să se înscrie pe site-ul meu, criteriul performanței fotografice fiind decisiv. Dar a apărut întrebarea: cum voi fi eu în măsură să evaluez și să filtrez 100 sau 1000 de poze zilnic, dacă vor fi atâtea cereri? Soluția a fost ca dintre cei mai buni fotografi deja înscriși să fie selectați cei care vor face parte dintr-un comitet de selecție a pozelor și care vor fi răsplătiți cu grade diferite de consultant sau arbitru, favoruri, privilegii sau bani.

Pentru că de pe site-ul meu vor cumpăra fotografie doar cei care își doresc excelența și perfecțiunea, cu un tuș deosebit al creativității.

Așadar, iată un model implementat de antreprenoriat autentic: segmentul de nișă a fost clar definit, proiectul de business foarte rapid conturat și soluția pusă în aplicare (business-ul s-a dezvoltat în timp).

Atât de simplu.

  • Pasiune autistă pentru fotografie,
  • interes (permanent) pentru cunoașterea domeniului la 360 grade și
  • muncă,

din care s-a generat ideea de business.

Obs.: cei mai mulți care își doresc un business cad în profunzimea minții (ani la rând), căutând o idee inedită care să le asigure recunoașterea, prestigiul, recompensa și succesul. Ideea nu a apărut și nici nu va apare curând. În fapt, cele mai multe idei de succes se nasc din exploatarea pasiunii, din observare și analiză, din cunoștințe și înțelegerea mediului și mai puține idei se nasc pur și simplu.

Iar astăzi, cine reușește să publice pe www.1x.com beneficiază de recompensă și recunoaștere a profesionalismului.

În fapt, exclusivismul, elitismul care caracterizează comunitatea 1x atrage din ce în ce mai mulți împătimiți. Vanitatea (sau să-i spunem aspirația pentru excelență, dorința de a te alătura unui grup select) a fost exploatată de creatorii site-ului, cu un succes extraordinar.

Așadar: pasiune (adică muncă) + cunoaștere + idee = succes.

Și o notă finală: toate (absolut toate) criteriile pentru succes de mai sus sunt la îndemâna noastră, a tuturor.

Visați și munciți!

1x. O poveste impresionantă și motivantă despre pasiune, inspirație și succes.

https://1x.com/magazine/the-most-important-release-in-the-history-of-1x-4904